Skivor att öva till.

2006-07-05 14:36
Peter Gebauers avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
Vet inte om det var under rätt rubrik, men man kan väl se detta som ett "tillbehör". :)

Jag letar efter skivor med komp till blues, gärna klassiska blueslåtar, men framför allt ska det vara bra övningsmaterial.
Datorprogrammen ger inte riktigt känslan jag är ute efter så riktiga trummor, bas och gitarr som jag kan öva till när man inte har någon att spela med vore perfa.

Några idéer om vart/om detta går att få tag på?
Permanent länkAnmäl
2006-07-07 02:32
DocBenways avatar
Inlägg: 44
Instrument: Visa
Mitt bästa tips är att gå till något bibliotek och leta där. Åtminstone här i malmö finns det en hel del skivor av den typen på biblioteket, som ett komplement till olika böcker om att lära sig spela blues (sök på "kombinerat material" i databasen). De flesta moderna lär dig spela-böcker på biblioteket verkar ha skivor till så det är bara att kolla igenom avdelningen med musikskolor och dylikt.
Permanent länkAnmäl
2006-07-11 20:40
Peter Gebauers avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
OK. Någon vän rekommendare s.k "play-along"-skivor. Det ska vara sjyssta, kompletta skivor med standards, fast utan soloinstrument.

Tack för tipset i alla fall, ska kolla på biblan imorn!
Permanent länkAnmäl
2006-10-23 19:56
Thopes avatar
Inlägg: 45
Instrument: Visa
Hej!
Jag har ett annat tips, det finns en cd-spelare, som är ett träningsverktyg till gitarr & även för bas, TASCAM CD-GT1.
säljs på Jam tex. där är det bara att peta in vilken cd som helst, och sen jamma med, det finns en rackarns massa effekter m.m man lyssnar med hörlurar eller förstärkare,

Ta saker och ting för vad det är, och inte för vad du tror att det ska vara, först då kan du göra det till vad du vill att det ska vara.

Permanent länkAnmäl
2008-11-08 01:13
Tore Perssons avatar
Inlägg: 8
Instrument: Visa
Ett alldeles utmärkt program är "Band i a Box". Förutom alla låtar som finns inlagda, så kan man knoppa in egna harmoniföljder och typ av komp.
Sen finns ju alla kompskivor av Aebersold.
Permanent länkAnmäl