Bra musikprogram-länkar

2007-07-16 19:53
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Posta gärna länkar till bra musikrelaterade länkar här.

Ett program för notskrift med ganska billig licens via internet är NoteWorthy Composer. Jag tycker att det fyller sin funktion. I skrivande stund kostar det $39 som man betalar med kort.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-07-16 20:07
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Ett program för all ljudredigering, och inspelning, som kan rekommenderas är Audacity. Det är ett Open Source-projekt och programmet ges därför ut under en s.k. GPL-licens. En sådan licens behöver ni inte betala för. Dock ska det inte förväxlas med det gamla begreppet "Freeware" vilket normalt sett är någonting man ska akta sig för. Audacity är fullgod kvalitet, trots att ni kan använda det utan att betala.
Efter nedladdning av själva programmet bör ni också installera LAME MP3 encoder för att kunna exportera till MP3, med fullt stöd för kvalitetsinställningar.
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2008-08-25 20:20
boonzies avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
Mina favoritprogram är:
MuseScore för att skriva noter. Det är ett GPL-program (gratis).

Transcribe! för att planka musik. Det är ett fantastiskt program om man vill försöka klura ut en låt, riff eller liknande. De kronor det kostar är väl investerade pengar.

Är det sen så att man kan tänka sig att börja köra Linux istället för Windows så finns det mängder med bra musik-program släppta under GPL-licens.
Det finns även en distribution, Ubustu, som ger dig en egen inspelnings-studio direkt vid installationen. Allt helt gratis och fullt lagligt,
/Niclas
Permanent länkAnmäl