sjunga in i flöjt

2007-08-24 21:18
Marwinthekings avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
Hej! jag har ´nyligen införskaffat en flöjtbok med Ian andersson. i vissa delar av styckena står det att man ska sjunga in i flöjten. hur gör man detta?
Permanent länkAnmäl
2007-09-15 20:38
Max Fredrikssons avatar
Inlägg: 54
Instrument: Visa
Jag är inte helt säker på att jag gör rätt antagande men jag skulle tro att han menar exakt vad det står. Du sjunger samtidigt som du spelar flöjt. Alltså istället för att bara blåsa så blåser du och sjunger t ex ett "duuuuuu" samtidigt.
Permanent länkAnmäl
2008-03-08 15:46
Kajsans avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Hej! Min kompis har spelat flöjt sen hon var kankse tre år så jag vet rätt mycket om det eftersom jag har varit med henne mycket. När man sjunger i flöjten menar de att man ska använda så mycket legato (bindande) som man kan. Man skriver så för att man menar när man sjunger så behöver man inte "lägga om" för att byta ton. Det behöver men dock på alla intrument för man måste byta grepp. Så vad boken menar är att du ska ha mycket legato. //Kajsa
Permanent länkAnmäl
2008-11-24 17:55
Larsaxels avatar
Inlägg: 43
Instrument: Visa
Hej,
Mästare på detta är Sven Berger i Göteborg. Han kan spela tvåstämmigt med sig själv där han sjunger en stämma och spelar den andra samtidigt. Det låter häftigt.Hur gör han? Vet ej men Du kan kontakta honom.
Larsaxel
Permanent länkAnmäl