Halsont, hjälp.

2007-03-20 01:03
paaatriks avatar
Inlägg: 30
Instrument: Visa
Var rätt längesen jag skadade halsen, men det har blivit bättre, men det känns som det har stannat nu, vette fan vad jag ska göra.

Det som gjorde att jag fick den där skadan var att jag sjöng på fel sätt, helt fel teknik, tekniken har jag lärt mig nu (tror jag?), jag var så himla dum som fortsatte med samma teknik trots att det gjorde ont, vad tänkte jag på. Skadan sitter iaf kvar, någon som har tips på vad jag ska göra?

Jag sjöng typ med halsen, man ska ju typ sjunga med magen eller något.

Gör nästan vad som helst för att bli bra igen.
Skulle bli jätteglad om någon kunde komma med tips eller något.
Permanent länkAnmäl
2007-03-20 14:40
spinouts avatar
Inlägg: 46
Instrument: Visa
Jag har 3 tips!

1. Vila & träna - vila stämman så ofta tillfälle ges, träna rätt teknik då du sjunger och enbart rätt teknik.

2. För att få en ide snabbast om hur du använder kroppen som stöd köp eller låna en mungiga. När du får bra klang i mungigan använder du kroppen som resonanslåda - samma tanke/teknik kan man använda då man sjunger med kroppen. man kan sjunga väldigt högt utan att använda stämbanden så mycket kommer du att märka. De som känner mig vet att jag knappt behöver en mikrofon för att sjunga i ett band.

3. För att snabbast komma till att sjunga med kroppen (på egen hand) är att du väljer en coverlåt där artisten sjunger som du vill (alltså enbart med kroppen) och försöker kopiera det. Du kanske låter som en mistlur i början men trägen vinner och tillslut kan du klara av låten. Min favoritlåt som jag tränade till är It won't be long until the summer med Hayden thompson - svår att hitta på i skivbutiken men vilken sång men rätt teknik. Det tog mig ett bra tag att skola om mig (mer än ett halvår, kanske ett år att träna upp diafragman ordentligt) men även om jag inte har så fin röst så är stämbanden alltid pigga och krya - och oftast tar de bort mikrofonerna på mig då jag körar för det behövs inte.

(ps det kan låta konstlat i början innan det blir naturlig sång men det får man räkna med ds)

Permanent länkAnmäl
2007-03-20 16:36
paaatriks avatar
Inlägg: 30
Instrument: Visa
Tack så mycket för tipsen, jättesnällt, ska tänka på det.
Permanent länkAnmäl