Sångcoach

2006-11-10 21:44
Mathias Bünzs avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
Är det någon som känner till nå´n sångcoach/pedagog i Borås området så hör gärna av er. har även problem med att vara förkyld ofta och att låta lite täppt, skulle vilja ha lite råd på detta område. Som tex, när jag ska spela in kan du ge dig sjutton på att jag är lite småförkyld vad kan man göra själv? Vad finns det för hjälp inom läkarkåren? Är väldigt tacksam för svar.
Permanent länkAnmäl
2006-11-15 18:27
AnnaRooss avatar
Inlägg: 26
Instrument: Visa
Jag kan ge dig lite tips såhär på sidan bara:

Förkylningar trasslar ju alltid till det, därför rekommenderar jag att du tar något c-vitamin pulver av något slag för att hålla dig undan dem.
Annars är det bra med lakritsrots-té för halsen, jag har massa tips inom det området.

Men man ska inte sitta stilla dagarna i ända! Det är viktigt att hela kroppen är uppvärmd, därför är det inte bra att vara förkyld hela tiden.
Det är bra att ta en långpromenad nån gång, då värmer man upp ela kroppen och då kan man helt plötsligt komma upp i mkt högre toner.
Man ska se till att röra på sig helt enkelt. Eftersom hela din kropp är ett instrument så ska den fungera på ett avlsappnat sätt och inte hacka sig när du sjunger.
Jag kan ge dig tips per mail eller så eftersom jag är väldigt kunnig inom just det området.
Permanent länkAnmäl
2006-11-16 19:37
Thomas Anderssons avatar
Inlägg: 20
Instrument: Visa
Ett annat bra tips är att man inte skall börja sjung före kl 13 för då har man pratat ett tag. Jag Dricker alltid honungste med citron i före jag skall sjunga upp mig
Vad vore livet utan musik
Permanent länkAnmäl
2006-11-17 20:49
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Hej! Om man ändå MÅSTE sjunga före 13.00 kan man prova att äta ett (surt) äpple. Detta råd fick vi av vår körledare när vi skulle medverka vid en gökotta.

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2006-12-08 10:39
rockmias avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
fredag 17 november 2006, kl 20:49 skrev Sigvard
Hej! Om man ändå MÅSTE sjunga före 13.00 kan man prova att äta ett (surt) äpple. Detta råd fick vi av vår körledare när vi skulle medverka vid en gökotta.Liten fråga bara ? Funkade det ? / Rockmia
Permanent länkAnmäl
2007-01-10 21:24
Hedvig Slomians avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
Känner bara att jag som utbildad och hyfsat erfaren sångpedagog/coach (har jobbat i 6 år med elever i åldern 10 - 50 + en massa körer)
måste lägga mig i denna tråd, när jag läser alla roliga tips!!

Vill verkligen betona att ingenting man äter eller dricker kan påverka rösten i någon särskild riktning (förutom alkohol & liknande som sätter sig i hela kroppen, men inte med ngt särskilt positivt resultat dock...)

Svalget och stämbanden sitter på helt olika ställen, matstrupen och luftstrupen, påverkas inte av varandra (om man inte är väldigt svullen i nån av dem förståss.)

Så sluta upp med alla galna idéer, det enda som gör rösten bättre är träning (d.v.s sjung mycket och ofta), bra sångövningar för just din röst, glädje och intresse för musiken du sjunger + en bra kroppskondition...sen vila.

m v h,
Hedvig
Permanent länkAnmäl
2007-01-13 20:21
Max Fredrikssons avatar
Inlägg: 54
Instrument: Visa
Nån hjälp från läkarkåren finns det nog inte - jag är nämligen både läkare och musiker. Såvida du inte har lite astma i grund och botten vilket ju går att medicinera. Sen förstås viktigt att inte röka. Det är nog som det skrivits i tidigare inlägg att det nog mest handlar om att sköta om sig själv.
Permanent länkAnmäl