sångteknik

2006-05-14 11:32
ida_89s avatar
Inlägg: 7
Instrument: Visa
hej, jag är en tjej som går första året på gymnasiet, estetiska programet musik.

jag har sång som förtsa instrument och jag får då ta sånglektioner med en sånglärare. jag har alltid sjungit i bröströsten för då har jag alltid fått fram min finaste röst, men jag har inte heller vetat att det har funnits nåt annan röst som man kan sjunga i.

När jag tar sånglektionerna får jag inte sjunga i bröströsten utan i nån annan röst som e svagare men det blir inga skarvar när man går upp i höga toner. sångpedagågen säger att det inte är bra att sjunga i bröströsten förrutom på låga torner. stämmer detta?

jag tycker inte om att sjunga så där som jag måste så jag undrar om det verkligen är så farligta tt sjunga i bröströsten om man inte sjunger i ett gätte högt tonläge?
Permanent länkAnmäl
2006-05-14 14:55
Hemluths avatar
Inlägg: 31
Instrument: Visa
Hur högt/lågt är det det är frågan om? Du bör kunna använda bröströsten i i alla fall minst 1,5 oktaver innan du behöver gå upp i mellanregister och huvudregister. Att däremot dra upp bröströsten över sin sk "passagio" (det området där du känner att du inte kan dra upp bröströsten längre utan våld) kan vara skadligt men även det går att göra på ett relativt hälsosamt sätt om man är förtjust i bröströsten. ;)
Permanent länkAnmäl