Inspelning

2005-12-10 14:31
Pelles avatar
Inlägg: 9
Instrument: Visa
Vi är ett par som spelar för skoj skull, och inspelning är något vi vill syssla med. Frågan är bara om man ska använda en "Porta"(Som musikbörsen kallade det) eller en mjukvara i datorn + ett nytt ljudkort..?

Vi har digitala trummor, så det blir kanske lite knepigt att använda det till datorn sade killen på musikbörsen. Så han rekommenderade en "Porta", där det fannas upp till 16 kanaler. Men det kostade från 9000 kr och uppåt om vi skulle spela in ljud från ett trumset. Siffran känns för saftig på något sätt.

Vad använder ni? Vad rekommenderar ni?
Permanent länkAnmäl
2005-12-11 23:04
Thomas Tydals avatar
Inlägg: 31
Instrument: Visa
Använd en dator, helt klart. Det är bra mycket lättare att redigera ljudet på en 17-tums datorskärm än på den lilla minidisplayen på portastudion.

Däremot kan ett mixerbord vara bra att ha.

Jag förstår inte varför digitala trummor skulle vara svårt att använda till datorn. Jag har själv ett elektroniskt trumset och använder dator och mixerbord.

De digitala trummorna borde ha MIDI och det är ju ytterligare något som talar för dator. Med MIDI så behöver du inte spela in ljudet när du jobbar med låtarna, utan det är bara "noterna" som spelas in, dvs vilken trumma du slog på när och med vilken kraft. När du ska lyssna på det som spelats in så skickar datorn över noterna till de digitala trummorna som spelar upp det. Är det något slag som hamnade lite fel är det ju bara att ta bort noten. När du är nöjd med allt så spelar du in ljudet.
Permanent länkAnmäl
2005-12-12 08:41
Pelles avatar
Inlägg: 9
Instrument: Visa
Ah, okej. Tack för hjälpen!
Permanent länkAnmäl
2005-12-23 11:22
Daniel Forsströms avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Jag rekommenderar dator jag med. Digitala trummor är ju endast stereo ut från modulen, samt MIDI-utgång. Jag tipsar om programvaran ProTools LE, och Digidesign M-box2. Programvaran tillåter upp till 32 spår samtidigt, samt ett gäng midispår på det. Hos 4sound finns det för 4500kr.. Du köper Mbox2 så får du programmet med.. men du behöver en rejäl dator oxå.. på www.digidesign.com står lite systemkrav..

Det är för övrigt det programmet som används i proffs-studios. (ett av dom).
Permanent länkAnmäl