reverb brus

2007-10-31 13:41
el_gitarrs avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Hej. Jag har en solid state fender champion 110 förstärkare och den brusar ohyggligt när man ökar på reverbet. Kan man åtgärda detta? Tacksam för svar.
Permanent länkAnmäl
2007-10-31 17:07
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Det är sällsynt med brus i en förstärkare. Skulle istället tro att du menar brum. Oftast är det kablarna mellan instrumentet och förstärkaren som det är fel på. Visst kan felet ligga i förstärkaren men det behövs mer "kött på benen" för att utesluta det ena eller det andra. Vad har du provat? Andra kablar? Annat instrument? Andra inställningar på volymen på ditt instrument, i förhållande till förstärkaren. Slutar oljudet om du kopplar loss instrumentkabeln från förstärkaren? Du kan väl prova lite saker och sedan återkomma?
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2007-11-07 12:39
el_gitarrs avatar
Inlägg: 6
Instrument: Visa
Hej, tack för svaret. Det är inget fel på kablar/ gitarr etc.
Det kanske är mer "brum" än brus, men jag skulle vilja beskriva det mer som surr. Ju mer man ökar på reverbet så ju mer surr får man, reverbet ökar en aning men inte mkt i förhållande till surret. Eftersom förstärkaren är en ganska billig modell har jag inte så stor lust att spendera flera hundra på reparation. tack, Lars.
Permanent länkAnmäl
2007-11-07 13:46
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej Lars!
Ja, jag misstänkte att det var surr eller brum du menade. Du kan prova med att sätta gitarrens volym på max och sedan reglera volymen på förstärkaren istället. Gitarrfabrikanterna har lite olika ideér då det gäller volymkontrollens inkoppling, speciellt om det finns två mikrofoner med omkopplare. Ytterligare ett tips är att att vända förstärkarens nätkontakt (i väggen) ett halvt varv. Slutligen kan det vara så att förstärkaren har en lite dålig konstruktion.
Hälsningar!
/Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl