Effekter till elgitarr via datorn

2007-06-14 11:30
stholeruss avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Hej! Jag är intresserad av att göra musik hemma och jag undrar om det finns möjlighet att lägga på effekter till elgitarren via någon mjukvara till datorn, om man kopplar gitarren till datorn genom line-in eller via någon apparatur till USB. Jag är alldeles för snål för att köpa ny avancerad förstärkare eller effektpedal, och det passar bättre mina behov att kunna sköta allting via datorn. Jag letar alltså inte efter ett vanligt ljudredigeringsprogram, utan jag vill kunna få fram effekterna direkt när jag spelar dem. M.V.H. /Simon
Permanent länkAnmäl
2007-06-14 11:55
Max Fredrikssons avatar
Inlägg: 54
Instrument: Visa
Det går hur bra som helst. Guitar-rig är nog en av de vanligaste effekterna med det mesta man kan tänka sig med effekter och simulering av olika förstärkare och högtalare som kan kopplas i stort sett hur man vill. Viktigast är nog vilket ljudkort du har eftersom det alltid blir en viss fördröjning när signalen skall in och ut ur datorn så måste ju den vara så låg som möjligt.
Permanent länkAnmäl
2008-03-19 04:32
JSs avatar
Inlägg: 20
Instrument: Visa
Om du enbart vill använda PC-mjukvara och gillar dist-ljud är GuitarFX3 ett mycket billigt alternativ. Det finns en demo att ladda ned och prova. Själv tycker jag det överträffar Guitar-rig.

Men, digitala effektpedaler är bättre fast prislappen stiger och det finns en uppsjö att välja mellan, även för/med PC-bruk.

Permanent länkAnmäl