mickar till hemma bygge.

2007-01-14 12:48
Zeens avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
tjena, jag håller på med att bygga en elgitarr från start. asså fråm the werry werry begining. typ och nu undrar jag vad man ska har för grejer och vart man ska få tag på dom. jag gillar ljudet av hambucker men finns det inga billigare grejer?.

de jag behöver:
hals, skruvad.
stall. kna kanske bygga själv.
microfoner. ??


tack samm för allt som kan ses som intresse. alla tips.
/Aron.
Permanent länkAnmäl
2007-01-15 13:04
esoterics avatar
Inlägg: 18
Instrument: Visa
min rekommendation är att leta begagnat vad gäller mickar, eller kanske lägga en 800 kronor på en bra humbucker, skall du montera 2 eller köra en, en är inte att underskatta bara så du vet.

Vad gäller det andra så finns det ju alltid så att säga no brand tillverkare med hög kvalitet men man slipper betala för något märke.
Permanent länkAnmäl
2007-01-15 18:34
Zeens avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
jo märke är ju inte viktigt på den här guran efter som jag bygger allt själv. asså är inte så inne på gitarren men på min så är det 2 hambucker. och de låter helt shysst.


diggar det feta ljudet...
Permanent länkAnmäl
2007-01-16 14:18
John Nilssons avatar
Inlägg: 9
Instrument: Visa
Hej

Jag har själv byggt några gitarrer och sedan "hotroddat" några till.

Mitt tips är att faktiskt lägga lite pengar på bra mickar då det är de som lyfter det mesta av gitarren. Billiga färdigproducerade gitarrer brister oftast i just mickarna. Du kommer aldrig att ångra den dag då du satte i just de mickar som du ville ha!!!

Ltar du efter humbuckerljud men inte har ekonomin till de fetaste kan jag rekommendera TV-Jones. De är handgjorda i USA och är om något ännu bättre än exempelvis Gibsons egna.

Priset? - varierar, men gå in på deras hesida och kolla. Du kan även beställa direkt till Sverige från den hemsidan.

Lycka till


/JN
Permanent länkAnmäl