variax

2007-01-13 22:25
Max Fredrikssons avatar
Inlägg: 54
Instrument: Visa
Nån som har erfarenhet om skillnader mellan de olika variaxgitarrerna - elvarianterna alltså, mest då 300 och 600. Elektroniken är densamma men vad har man sparat in på de billigare? Är det värt att satsa på den dyrare? Svajarm använder jag inte så den detaljen spelar ingen roll.
Permanent länkAnmäl
2007-01-14 12:53
Zeens avatar
Inlägg: 5
Instrument: Visa
jag har typ ingen erfarenhet av dyra och billiga gitarrer men jag har en billig variant och om du har en lite billigare. så blir det ju så att delar blir billigare och sen så är de ju bättre med en billigare för att då ahr du ju råd med grejer till guran.


mitt tips kör på den billigare. skffa en dyr när du är 50 bast...

jag har en svart Epiphone SG special.och den är billig men as bra. den är grymmt lätt spelad och så är den snygg och lätt att handskas med.

/Aron..
Permanent länkAnmäl
2007-01-14 13:17
Max Fredrikssons avatar
Inlägg: 54
Instrument: Visa
tack Zeen - med tanke på att jag är 49 så borde jag vänta ett år och sen köpa den dyrare:-)
Skämt åsido. Jag är i första hand basist och har redan en variaxbas plus line6 basförstärkare vilket är perfekt för mej som spelar i så många helt olika sammanhang och då kan man alltid anpassa ljudet så att det passar med det man spelar oavsett om det är ett jazzgig, rock'n'roll eller med blåsorkester.
Men rätt så ofta skall jag spela gitarr och jag har en yamahagitarr som kostade mej 2500 för drygt 10 år sen men det är samma sak där. Rätt så ofta skulle man behöva ett annat gitarrljud för att anpassa till musikstilen men frågan är hur mycket man måste betala och vad det är värt.
Permanent länkAnmäl
2007-01-17 17:52
JayTs avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
Det följer med en roligare fotswitch till 600:an med balancerad
utgång och tele jack...bra om man vill köra akustiskt via PA och nåt annat via stärkaren...jag tror inte att elektroniken är
exakt samma på båda då man kan flytta över 600:ans i Warmoths variax kroppar och halsar men inte 300:ans. Läs annars på Line6 websida så står det lite mer där
Permanent länkAnmäl