rep med medhörning

2006-09-09 16:58
rille_ss avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
är ganska less på att behöva stå ut med en massiv ljudgröt i replokalen så jag håller på och kikar på vad det skulle kosta och vad som skulle behövas för att kunna repa med medhörning i "in-ear"-hörlurar + hörselkåpa.

börjar få en ganska bra överblick nu, men det är en sak jag fortfarande inte har klart för mig, och det är vad som kommer att behövas mellan PA-mixern (som vi mickar/lajnar alla instrument till) och hörlurarna. min spontana gissning är att det kommer behövas nån slags fördelningshistoria som tar in line-out från PA-mixern och är utrustad med minst 4 utgångar för 3.5 mm stereotele (eller nån slags motsvarighet som kan lösas med adapterproppar, förmodligen kommer det bli problem att få kablarna till hörlurarna att räcka så det måste ändå skarvas).

så, är det nån som har nån idé om vad jag är ute efter eller några förslag?
Permanent länkAnmäl
2006-09-09 20:14
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
En del mixerbord har möjligheter till lineout för varje kanal separat. Om så är fallet här kan jag inte uttala mig om. Men om den möjligheten finns på ert bord behöver ni ingen fördelningsbox. Såvida inte ni inte vill höra en mix av de övriga förstås. Signalstyrkan är i de flesta fall tillräcklig för att få liv i lurarna. Om ni vill ha mer "kräm" kan ni koppla in någon typ av förstärkare före lurarna. För att komma vidare skulle jag behöva veta lite mer om era prylar. Sigvard

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2006-09-09 21:47
rille_ss avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
tack för svaret! tanken är att alla instrument ska finnas i medhörningen så vi måste ta från PA-mixerns line-out.

planen ser ut så här:

trummor (6 mickar) -> litet mixerbord (p.g.a. för få kanaler på PA-mixern) -> PA-mixern

bas + två gitarrer -> lajna stärkarna in i PA-mixern (gitarrstärkarna är line 6 spider II som funkar ganska bra att lajna)

sång (2 mickar) -> PA-mixern

PA-mixern är en behringer, vet inte vad modellen heter. den har 9 kanaler med mic+line-ingång + en stereo line-in-kanal om jag minns rätt.

från den vill vi alltså ta mixen ut till fyra hörlurar, och det är där de stora frågetecknen ligger.
Permanent länkAnmäl
2006-09-10 18:30
Sigvard Blixts avatar
Inlägg: 1029
Instrument: Visa
Ok! Det går förstås att med ganska enkla medel fixa en passiv fördelningsbox. Jag föreslår att ni drar två kablar från line out. (v-h) I boxen grenar ni isär kablarna i vardera två halvor. D.v.s. fyra ledare plus varsin jord. Dessa löder ni fast på kontakterna till lurarna. Se upp med polariteten bara. Som jag sade tidigare kan det bli aktuellt med någon sorts linjeförstärkare (Max utgångssignal C:a 1 V.) I det här fallet skall den komma före boxen. Eventuellt integrerad i boxen. Boxen bör ha spår för kretskort, ett kort för ledningsdragning till utgångarna för lurarna plus (ev.) ett att montera förstärkaren på. Volymen fixar ni enklast och bäst om lurarna har egen inbyggd volymkontroll. Lycka till!

/Sigvard Blixt, Örebro. Bas, gitarr samt PA-system!

Permanent länkAnmäl
2006-11-14 21:08
Ivanhoes avatar
Inlägg: 3
Instrument: Visa
Hallå där!
Lite farligt kan det vara att driva hörlurar direkt från utgången på mixern kolla noga så att mixern tål lurarnas Impedans (Ohmtal) annars kanske utgången på mixern bränns.
Jag skulle skaffa en separat hörlursförstärkare med mer "kräm" i och knske separata volymer. Det finns ett flertal som inte kostar allt för mycket
Permanent länkAnmäl
2007-01-02 22:47
Stef-Os avatar
Inlägg: 8
Instrument: Visa
Hej
Du har med all säkerhet monitortappning från din mixer. Där kan du koppla in en hörlursförstärkare; exv Behringer HA400 som är en 4-kanals förstärkare med separat volym på varje kanal. Den kostar bara 220:- hos en välsorterad musikhadel. Alla får samma mix i lurarna, men det brukar funka...
Permanent länkAnmäl
2008-01-18 18:06
popssons avatar
Inlägg: 1
Instrument: Visa
då ska vi se om detta funkar.. finns det nån här som kan tala om för mej vad jag behöver för att ha en snäcka som medhörning.. har letat nästan överallt o hittar nada.. (vet nog inte vad jag söker efter) finns det nån som har dessa grejor som eller bara evt mkt.. skulle vara oerhört snällt om någon kunde maila mej ett svar på detta då jag har lessnat på att aldrig höra nånging..

min mail är Christopher@gavle.to

hoppas på det bästa då..


mvh
christopher
Permanent länkAnmäl