Inspelning

2006-08-03 11:36
Markiies avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Hej! Jag skulle vilja veta vad som behövs för att kunna koppla gitarren till min dator och spela in. Skulle också vilja veta vad som behövs om man även vill ha en mik (för sången) och sedan mixa ihop detta till en "låt" i datorn. Måste man ha ngt avancerat program som reason, cubase? Och framförallt hur kopplar man ihop sladdarna till datorn. Jag vill inte byta ljudkort då jag inte har behov av ngt toppen ljud. Men min ljudingång på datorn är av den minsta formen. 3mm eller vad det heter. Samma som e i mp3 spelarnas lurar hehe. Jag har spelat gitarr et bra tag men vet som ni kanske ser ingeting om hur jag ska få in min gitarr och minröst i datorn:P hehe.. vore grymmt om jag fick svar. jag vill veta så mkt som möjligt. Och inte i för avancerat språk hehe;)
Permanent länkAnmäl
2006-08-06 10:44
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej Markiie!

Du kan väl börja "så smått" att spela in på datorns eget ljudkort. Då ska du först ha en "mixer" (blandare) så att du kan få in både gitarren och mikrofonen samtidigt i datorn.
Kabeln från mixern ska ha en stereokontakt av typen 3mm telepropp (åtminstone på min dator). Ja, och sen är det bara att sätta igång och testa hur högt du ska spela in, det får inte bli distorsion (överstyrt) för då låter det "pyton".
Filerna blir av typen WAV. Med lämpligt datorprogram kan dessa omvandlas till MP3-filer om du vill.
Hoppas detta var till lite hjälp åtminstone.
Kanske någon mer som har några tips till Markiie?
/ Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2006-08-06 15:18
Markiies avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Hej å tack för hjälpen, har dock en del följfrågor hehe.
Jag har tillgång till att låna en mixer från min farsas jobb så de blir inga problem. Men en sak slog mej igår. Jag har just nu en vanlig mik som används till typ chatprogram å så. Alltså bara för tal och är kass. Ska självklart inte använda denna men en sak slog mej. Om jag pratar i den miken så kan jag höra mej själv i högtalarna men jag har änsålänge inte listat ut hur man kan spela in det jag sejjer. Men jag antar att mitt ljudkort har en ljudingång eftersom jag kan få ut ljudet i högtalarna. Blev alltså lite osäker på om det över huvudtaget går att spela in på min dator. Men det måste väl gå? Den är ju inte gammal och jag har aldrig hört talas om ett ljudkort utan ngn slags ljudingång. Hur ska jag få datorn att "känna av" att det kommer in en ljudsignal som jag vill spela in? Tack för hjälpen så länge! :)

Markus
Permanent länkAnmäl
2006-08-06 16:32
Ingvar Perssons avatar
Inlägg: 823
Instrument: Visa
Hej igen,Markus!

Vet inte vilket operativsystem du har, men själv har jag ett gammalt ( WIN 98). Nu berättar jag hur jag gör för att öppna inspelaren:

*Klickar på UTFORSKAREN
*Letar upp Windowskatalogen
*Letar upp en fil som heter SNDREC32.EXE
*Högerklickar på den filen så att du får
en genväg till "skrivbordet"
*Nu har man en högtalar-ikon på skrivbordet.
*Klicka på den ikonen och du får en liten "manöverpanel"

Bara att sätta igång!
Hoppas att det går lika lätt med din dator!
(kanske ännu lättare).
/ Ingvar

 - Ingvar - 

 

Permanent länkAnmäl
2006-08-13 14:39
Markiies avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
Tack för hjälpen, testade med "inspelaren" men jag använde mej ist av ett gratisprogram. Kunde lägga in fler spår där:D

tack ändå! /markus
Permanent länkAnmäl