Köp av synt!

2006-08-01 12:26
RobinJacobssons avatar
Inlägg: 19
Instrument: Visa
Hejsan! Jag har spelat piano / synt hemma sedan jag var 3 och spelar bara på gehör, inga noter, inga lektioner.

Nu är det dags att köpa en ny synt/klav, och vad jag mest funderar över är vilka för- och nackdelar det finns med ljudmodul mot en synt med interna ljud. Jag kan tänka mig att det är lite jobbigt att ha en extern ljudkälla när man lirar live på scen, men det finns väl också många fördelar?

För övrigt så har jag kikat på Fantom, Motif, Triton Extreme, Nord Stage / Electro. Annars vore en tanke att köpa UMF 88:an (midiklav) och en ljudmodul till det, och sen köpa en UMF 5:a (5 oktavers midiklav) och ha en ljudmodul till den också. Då hamnar jag antagligen under 20.000 då jag har cirka 20% rabatt också. Men kom gärna med förslag! Tänk bara på att jag gärna vill ha dubbla klaviaturer, en med vägda tangenter!

Ljuden jag kommer att använda mest är Piano, Orgel, Stråk, Pads

Förresten, jag har inte så stor erfarenhet av de syntarna jag nämnde här ovan förutom Nord Stage/Electron, så kommentera gärna vilket område de syntarna låter bäst på!

Mvh. Robin
Permanent länkAnmäl
2006-11-24 00:02
Knudans avatar
Inlägg: 11
Instrument: Visa
Tja. Eftersom du gillar Toto så ska du köra Motif 8 och triton 76. ;) Det körde iallafall Paich innan med. Ett lite vettigare tips för dig är att kolla in harmony-centrals och keyboardmag forum. Där tas frågor som denna upp dagligen.
Personligen gillar jag yamahas och clavias grejer, t.ex. en setup med Yamaha S90ES och en Nord Electro på topp kan inte vara fel. Själv kommer jag förmodligen slå till på en Nord Stage (när de kostar så att vanliga människor har råd också) för att slippa lira med två olika keyboards, hatar att släpa och koppla grejer. Där finns ju schysst orgel inbyggd också.

Angående rack så har jag också funderat på det men kommer alltid fram till att det känns osmidigt att lira med, man lär ju få greja en del för att kunna styra allt med t.ex. en UMF, det känns goare att sitta framför synten som man lirar på och styra och fixa. Det ska ju stämma med velocity-kurvor och allt vad det är och sånt också. Men det finns ju fördelar också, man kan ju göra riggen smidig om man vill och bara köra med racket och nån liten midiklaviatur på nåt sletet rep när man inte orkar släpa.

Varför har du 20% rabatt, det vill jag också ha!
Permanent länkAnmäl