texter som inte är på stim

2007-03-05 14:44
BanditQueens avatar
Inlägg: 2
Instrument: Visa
Jag har en hel del texter som jag är jävligt rädd om. ingen musik är tillsaltt. Men var på G med en snubbe att starta band, så för att komma igång hade han tillgångar till mina texter, (som jag fö tror starkt skulle bil populära med rätt kombination av musiker.)Nu blev det inget sammabete, men han behöll mina texter. Jag är lite skraj att mina texter ska bli utnytjade!! undrar om det finns möljighet att "stämpla" de, nu när de bvara är texter, fall i fall. Nu hoppas jag och tror inte att han gör det men det vore ju jävligt vidrigt om han tar de som sina egna. WHAT to DO!!!

För övrigt så söker jag band eller musiker att göra nåt kul med! Känner att jag måste komma igång NU!

Help me please om nån vet vad man kan göra!!!
Jag är en sångerska med massa idéer som är sugen på att starta nåt kul ihop med andra musiker. helst ska man vara medveten och tycka om att kombinera
Permanent länkAnmäl
2007-03-05 16:18
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Detta behandlas även i tråden "Skydda" sin låt

Du skickar ett brev till dig själv med texten i och behåller det oöppnat. Det ska enligt flera accepteras som bevis i domstol.
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-04-02 18:09
schlagers avatar
Inlägg: 4
Instrument: Visa
HEj!

Jag tycker du skall skicka ett rekomdenderat brev till
grabben ( och spar en kopia ) där du talar om att det inte är ok att använda texterna. Å andra sidan är det väldigt ovanligt att någon stjäl musik eller texter på proffesionell nivå. När det blir problem brukar det röra sig om verk som fått stor spridning och det finns mycket pengar att tjäna,
och det är oklart om vem som gjort vad...
Permanent länkAnmäl
2007-04-16 15:33
Marcus Rooss avatar
Inlägg: 860
Instrument: Visa
Tillföras i denna tråd bör nog också om det att du nämner STIM i rubriken.

STIM har alltså inget att göra med skyddande av musik. Dom ser till att den som skrivit en låt (eller delar av den) får betalt då den spelas offentligt. Inget annat.
/Marcus\r\n\r\n--\r\nModerator på Vi Musiker | www.ukulelesolen.se
Permanent länkAnmäl