Musikal-skriveri.

2006-05-14 16:44
aefcqa afawefs avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
Har någon några allmänna tips hur man på ett bra sätt skriver en musikal. Ska man ha manus först eller skriva låtarna inann o.s.v
Permanent länkAnmäl
2006-05-19 03:02
Jonas Valfridssons avatar
Inlägg: 80
Instrument: Visa
Ett så omfattande projekt som en musikal kräver nog någon typ av strukturerande och planerande för att det ska bli lyckat. Det beror ju helt på vad du vill göra, men de flesta dramatiska verk har några nyckelpunkter, dramatiska höjdpunkter och andra viktigare scener. Börja med att skissera dom. Har du ett färdigt libretto (musikmanus) blir det kanske lättare att överblicka, men även några nyckellåtar kan ge en god vägledning om vilken typ av libretto du letar efter.

Om du gör låtarna först kan du återanvända mycket av materialet från dessa för att skriva musik till scener som har mer övergångskaraktär. Lägg som sagt mer krut på de viktigaste låtarna.

Fundera också på hur många roller du ska ha. Ska det finnas en kör? Ska vissa låtar vara duetter mellan karaktärerna? Vilken typ av orkester/ensemble ska du använda dig av?

Det är ett enormt projekt du ger dig in i, men det är bra med ambitioner... :) ;)
Permanent länkAnmäl
2006-05-22 17:19
aefcqa afawefs avatar
Inlägg: 15
Instrument: Visa
jsg är ju inte direkt ensam med denna musikal. vi är väldigt många och de flesta redigt erfarna. så det ksall nog gå bra. så det finns mer än bara ambitioner.........:) ;)
Permanent länkAnmäl