Arn – ett musikaliskt äventyr

2005-09-04 00:24
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Arn – ett musikaliskt äventyr

Jag hade den stora lyckan att liksom 5400 andra få uppleva föreställningen ”Arn – ett musikaliskt äventyr” i det fantastiska Dalhalla. Det är en dramatiserad konsert baserad på Jan Guillous romansvit om tempelriddaren Arn med text och musik av Marcos Ciscar och konsertarrangemang av Johan Granström.

280 personer och ett antal hästar medverkade till att ge oss i publiken en stor upplevelse. Stefan Sauk guidade oss igenom hela äventyret på sitt säkra och övertygande sätt.

Den musikaliska kvalitén var hög. Såväl musiken som körsången var av hög klass och en stor njutning. Några mycket fina sångnummer framfördes av dels David Lundqvist, som spelade Arn, och dels Camilla Lundstedt, som spelade Cecilia. Det var mycket medeltida musik, men blandat med modernare tongångar. Avslutningstycket var i medeltida stil, men med ett par strofer från ”Du gamla du fria” invävt, originellt och bra.

Den speciella arenan Dalhalla utnyttjas till fullo i denna föreställning. Rätt som det är sitter Camilla Lundstedt högt uppe på en klipphylla och sjunger. Plötsligt springer hästar med riddare och allt på sidan om oss. Arn återkommer med roddbåt över Dalhallas lilla sjö och lägger till vid scenen. En slags totalupplevelse som måste upplevas och är svår att beskriva med ord.

Arn – ett musikaliskt äventyr rekommenderar jag varmt. Läs mer om föreställningen på www.dalhalla.se och se ett
filmklipp från föreställningen. Om Dalhalla som arena har vi en artikel på Vi Musiker.

/Bengt
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2012-05-18 13:41
Mia Westlunds avatar
Inlägg: 80
Instrument: Visa

Och jag var en av de lyckliga som fick vara med som statist. Medeltidsföreningar bjöds in för att vackert rama in äventyret, och det var en upplevelse som fortfarande lever inom mig. Jag kommer ihåg när vi fick springa nedför läktargångarna med brinnande facklor, och fort skulle det gå, hade bara ett visst antal takter på oss.

   Det musikaliska äventyret uppfördes två år i rad, och året innan var det Martin Stenmark och Viktoria Krantz som stod för huvudrollerna.

Permanent länkAnmäl