mVox

mVox

Allmän information

Kön
Man
Födelsedag
den 18 december, 1965 (52 år)
Ort
Sverige > Västra Götalands län > Göteborg

 

Biografi

Missa inte att läsa nedre halvan där jag ständigt söker lokala unga musiker i Göteborg! Både erfarna och oerfarna som känner att dem har förmågan att utvecklas väl inom musiken för flera olika genres/subgenres inom elektronisk musik, för att bilda ett spännande band där jag för egen del endast skall verka som musikproducent och manager.


Hej där!

I slutet av juli månad i år bildade jag tillsammans med en sångerska som även är poet och lyriker (allt i en amatörs anda - samma gäller mig) en duo över nätet, inom elektronisk musik för att producera låtar i alla möjliga genres och subgenres. Jag verkar endast som producent/manager medans sångerskan skall agera soloartist vid olika kommande aktiviteter och uppträdanden. Våra två debutlåtar som är reworks till två helt andra genres, av två etablerade artister och deras låtar, är så när på klara att släppas, förhoppningsvis 23-24 Augusti - 2013. Nu när sångspåren är på plats krävs några dagars jobb med små ändringar av instrument och arrangemang i musiken och sist en slutmixning. Utöver dem två låtarna så är ytterligare tre låtar (ej reworks - helt egna låtar) till under produktion (halvfärdiga) och kanske blir klara först i mitten av september i år. Alla dessa fem låtarna går i, och mixas med flera genres som Electro Pop, Indoe Rock, House, Melodic Dubstep, Drum & Bass, Ambient, Trance och Chillstep/Chillwave.

Våra ambitioner är att försöka nå framgångar. Hur stora framgångar det kan bli eller hur lång tid det kommer att ta får vi se och det är inte det viktigaste just nu. Vi gör det för att det först och främst är roligt och lärorikt men självklart så skulle det även vara skojigt att snabbt bli uppskattad utav många och på så sätt kunna börja arbeta på heltid med att producera musik för vårt band.

OBS! I skrivande stund har vi ännu inte de två första låtarna klara men om du vill lyssna på oss snart så kan du kika in här igen under helgen eller i början på nästa vecka så lägger jag ut en länk här i presentationen till vårt band på SoundCloud.com.

 

Vill du vara med och bilda ett elektroniskt band i Göteborg?

Sångerskan i vårat band är även involverad i andra musikprojekt. För egen del så vill även jag vara aktiv i ytterligare ett projekt som är att hitta ett gäng unga musiker som tillsammans skall bilda ett band. Medans ni bildar bandet så skall jag endast verka som producent (kompositör/lyriker) och manager. Läs mer om mina önskemål efter nästa stycke.

Är du oerfaren men tror... eller som många brukar känna själva... vet att du kan utvecklas väl eller har talang för att när tiden blir mogen skapa och framföra musik och sång för en internationell publik och på engelska. Det går alldeles utmärkt! Jag är beredd på att ge alla utrymme och utvecklas och genom att utbilda dig (helt utan kostnad såklart) att  hantera en mycket avancerad software studio (för PC och Mac) som används av många etablerade artister, som har ett mycket användarvänligt gränssnitt och som har precis alla intrument/ljud/generatorer, effekter/moduler och alla andra tillbehör som finns i en professionell och traditionell hårdvarustudio.

Mina önskemål är följande:

* Jag vill endast arbeta med pålitliga och engagerade bandmedlemmar som brinner för musiken och som alltid dyker upp och får saker gjort i grupp. "Riktiga" lagspelare alltså.

* Att musik är allt för dig och är eller blir din livstil. Att du är beredd på att "hänga" med bandet och jamma, skapa musik och öva/utbilda nästan varje dag eller i alla fall många timmar totalt i veckan.

* Att du har ambitionen att tillsammans med oss andra i projektet att försöka jobba på att komma lite längre än att bara uppträda på mindre privata tillställningar.

* Att du vill ha en utav rollerna som sångerska/sångare, lyriker, keyboardist, bassist och trummis (bl.a. pads) och att du vill medverka i våra musikvideos som kommer att produceras för varje låt som vi skapar.

* Att du är ungefär mellan 18 - 25. år gammal. Undantag kan säkert göras om allting känns rätt och att du inte är allt för ung eller gammal för bandet.

Tveka inte att höra av dig även om du kanske spelar andra instrument/sjunger i andra genres och normalt föredrar annat än elektronik musik. Just jobba mellan genres kan bli väldigt snyggt och kanske även unikt.

Förhoppningsvis har jag och sångerskan som jag bildat band med våra första låtar klara den 23 - 24 Augusti eller i början av nästa vecka. Välkommen att kika in här igen då så lägger jag upp en länk här i presentationen om du vill provlyssna på oss.

Karriär

Väldigt blandat. Amatörnivå!

 

Allmän information

Musikstil
Pop Electro Dubstep RnB
Titel
Amatörmusiker (Kompositör, Producent)
Noter
Nej, inte alls
Gehör
Bra gehör

 

Färdigheter

Altstarstarstarstarstar4/10
Gitarrstarstarstarstarstar2/10
Keyboardstarstarstarstarstar4/10

Foton för mVox.

Demos för mVox.