Vad gör vi här på Vi Musiker?

Vi Musiker är en portal för alla musiker och musikintresserade. Oavsett vilken musikalisk nivå vi befinner oss på och oavsett hur vi utövar vårt musikintresse så har alltid Vi Musiker mycket att ge.

Vi diskuterar musik ur alla synvinklar i vårt forum. Musikintresset mår bra av att delas med andra. Här finns möjligheten att komma i kontakt med musiker av alla slag.

Sveriges Arkiv över Musiklänkar, SAM är en del av mötesplatsen Vi Musiker. Det är ett av Sveriges största länkregister över enbart musiklänkar, och vi har ambitionen att det ska vara det bästa. Alla medlemmar på Vi Musiker hjälper till med att göra SAM till det främsta musikrelaterade registret i Sverige.

Vi Musiker består också av en up-to-date kalender över musikaliska evenemang som vi alla medlemmar hjälper till med att hålla uppdaterad.

Vi Musikers medlemmar har en egen gemenskap, en community, där dom kan presentera sig och umgås utan insyn från allmänheten. ViMusiker.se - Stå inte utanför! Bli medlem nu eller kontakta oss för mer information.

Syfte

Denna sajt är skapad för att vara en mötesplats för alla som jobbar, spelar eller på något sätt sysslar med musik eller som är seriöst musikintresserade. Denna mötesplats ska vara öppen för alla musikaliska områden, här kan körmusik diskuteras likväl som rockmusik. Här kan alla med musikintresse träffa likasinnade, skapa kontakter och använda sig av de musikrelaterade funktioner som finns inom mötesplatsen.

Redaktionen

Vi Musiker har en väldigt liten redaktion som handhar allt från lösenordsbyten till kontaktärenden vid annonsering.

Administratörer

Anders Lundgren är den ursprungliga idéskaparen till Vi Musiker. Anders äger även Viba IT, företaget som äger, driver och utvecklar Vi Musiker.

Sofia Pettersson hjälper oss med administration av sajten i allmänhet, nyheter, kalender och länkar i synnerhet.

Moderatorer

För att bistå vår redaktion finns moderatorerna, en liten grupp eldsjälar som vi inte kan tacka nog. Moderatorerna hjälper till att hålla ordning på sajten och se så vett och etikett följs på sajten.

Nyhetsredaktionen

Sedan mars 2011 har vi även en egen nyhetsredaktion som skriver om händelser inom musikbranchen. Deltagandet i nyhetsredaktionen är frivilligt och just nu skriver dessa för oss:

Anders Lundgren, bansoniam, DJ Jacy Varisha, Gustav Linder, Hasse Sukis, Lucy Nordqvist, Marcus Roos och Maria Asplund.

Ägare

Webbplatsen Vi Musiker och domänen vimusiker.se ägs och drivs av:

Viba IT Handelsbolag, org.nr 969713-4444.
Se hemsidan för aktuella adressuppgifter.

Viba IT är ett litet företag som arbetar med webb och integration samt erbjuder webbhotell med personlig kontaktperson.

Creative Commons-licens

Creative Commons LicenseVissa texter på webbplatsen Vi Musiker är licensierade under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-Inga bearbetningar 2.5 Sverige Licens av Viba IT Handelsbolag.

Creative Commons-licensen för Vi Musiker gäller för allt skriftligt material publicerat på sajten om annat inte uttryckligen anges av upphovsmannen. Foton, bilder (och andra grafiska element) samt ljudfiler tillhör upphovsrättsinnehavarna och får inte kopieras, distribueras eller sändas utan tillåtelse.

Ange källa "Vi Musiker" eller "Webbplatsen Vi Musiker", beroende på vad som är mest lämpligt. Om möjligt länkas till "http://www.vimusiker.se/". I tryckt skrift kan "www.vimusiker.se" eller "vimusiker.se" användas.

Om du hänvisar till en undersida på sajten, använd då sidans titel med postfix "Vi Musiker" och länka direkt till den sida där du hittat informationen.

Annat som vi har på gång

Webbplatser som Viba IT är involverade i:

  • Find the CD är sajten där du kan söka bland flera miljoner efter artister, album eller låtar.
  • Vallöften sammanställer och övervakar vallöften.
  • Baka hemma webbplatsen för dig som bakar hemma.